|

Čović glasao na EU izborima: Uvjeren sam da će BiH imati svog predstavnika u Evropskom parlamentu

Čović glasao na EU izborima: Uvjeren sam da će BiH imati svog predstavnika u Evropskom parlamentu
98
Piše: R. D.
26.5.2019. u 09:32
282
komentara
98

dijeljenja
1/14 Foto: R. D./Klix.ba
2/14 Foto: R. D./Klix.ba
3/14 Foto: R. D./Klix.ba
4/14 Foto: R. D./Klix.ba
5/14 Foto: R. D./Klix.ba
6/14 Foto: R. D./Klix.ba
7/14 Foto: R. D./Klix.ba
8/14 Foto: R. D./Klix.ba
9/14 Foto: R. D./Klix.ba
10/14 Foto: R. D./Klix.ba
11/14 Foto: R. D./Klix.ba
12/14 Foto: R. D./Klix.ba
13/14 Foto: R. D./Klix.ba
14/14 Foto: R. D./Klix.ba
Svoje biračko pravo na izborima za Evropski parlament iskoristio je i Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i HNS-a. Čović se u pratnji supruge Bernadice oko devet sati pojavio na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Petar Bakula" u Mostaru.
Poslije glasanja okupljenim novinarima kazao je kako očekuje "pristojnu izlaznost u Bosni i Hercegovini, kad već imamo priliku biti dio evropskog izbornog procesa, a time i dio evropske infrastrukture".

"Duboko sam uvjeren da će Bosna i Hercegovine imati predstavnika u Evropskom parlamentu, kao što smo imali i dosad, ali bih volio da izlaznost bude bar desetak puta izraženija nego smo imali prije pet godina", izjavio je.

Dodao je da je važno da Hrvati u BiH glasaju na ovim izborima jer već dugo govore da su dio Evrope, a davno se, još 2015. predao zahtjev za kandidatski status...

"Nismo još dobili kandidatski status postajemo dio evropskog procesa. Nadam se da će to ubrzati sve procese u Bosni i Heregovini te da ćemo vrlo brzo sustići naše susjede s istočne strane. Čuje se ipak glas s ovih prostora u EU parlamentu, čuo se i dosad. To je još jedan iskorak da različitim jezicima govorimo o BiH u Evropskom parlamentu, a to onda jača i odnos euro parlamentaraca prema našem prostoru. Vjerujem da će ih potaknuti i na proširenje", zaključio je Čović.
Prijavi grešku


Komentari (282)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...