|

Čović čestitao Dan nezavisnosti: Želimo i borimo se za pravednu BiH

Čović čestitao Dan nezavisnosti: Želimo i borimo se za pravednu BiH
3
Klix.ba
1.3.2017. u 10:00
168
komentara
3

dijeljenja
Čović čestitao Dan nezavisnosti: Želimo i borimo se za pravednu BiH Dragan Čović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović uputio je građanima BiH čestitiku u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.
"Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, vrijedi se prisjetiti vrijednosti koje su nas opredijelile kada smo se prije dvadeset i pet godina odlučili na iskorak ka nezavisnosti i slobodi. Iskoristimo tu priliku u duhu svega onoga što smo imali na srcu kada smo ‘92. izlazili na referendumska glasališta, ujedinjeni u podršci viziji nezavisne i suverene BiH, države ravnopravnih naroda, ustrojene po mjeri svih njenih građana.

Danas, kako bismo iznova oživjeli i iskusili neprocjenjiv osjećaj ushićenosti, ponosa i dostojanstva koje smo tada zajednički dijelili, s jednakim žarom okrenimo se obnovi unutardruštvenog dijaloga i bezrezervno podržimo ideju naše domovine kao zajednice konstitutivnih naroda i svih drugih koji se tako ne izjašnjavaju, ravnopravnih i jednakih, kako bismo viziju za koju smo se zavjetovali konačno oživotvorili i takvu čistu ostavili u naslijeđe budućim generacijama.

Želimo i borimo se za pravednu BiH, u kojoj svaki narod uživa zagarantiranu institucionalnu poziciju i subjektivitet, legitimno predstavljanje, upravlja svojim identitetom i svim onim što je važno za njegovo očuvanje.

Do kraja ćemo ustrajati na viziji takve BiH i u tome nas ništa i niko neće pokolebati i spriječiti. Sretan vam Dan nezavisnosti", piše u čestici.
Prijavi grešku


Komentari (168)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...