Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je možda i najobjektivnije sagledavanje situacije.I jedni I drugi su neiskreni u svojim namjerama, jer znaju da od raspada Bosne i rata nema ništa.
Ajd ti to objasni trenerima i livadama.
Od Nermina Njive, Dritana Konjakovica i smrdljivog Forte mozemo samo ocekivati jos vecu veleizdaju i u ovom slucaju spasavanje Dodika na nacin da se ONI BANDA OPET NESTO DOGOVORE. A AKO SE DOGOVORER NEMA SANKCIJA.... Tako je i bandit Alija radio spasavjuci Milosoevica i Karadzica.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
dodik i rs nemaju helera
Usvajanje zakona podrazumjeva da će se obavezno upotrebljavati policijska (oružana) sila u sprovedbi tog zakona dakle postoji pretpostavka upotrebe fizičke sile.
Po njenom objasnjenju, planiranje i pokusaj izvrsenja genocida nije krivicno djelo, sve dok se genocid ne sprovede. Kada se genocid sprovede i zavrsi to je krivicno djelo
Sve je to dogovor izdajnika Trojkasa sa Dodikom i Covicem. On ce kao da zaprijeti, a onda ce Trojkasi da daju ono sto traze i Dodik i Covic, a Bosnjackoj javnosti ce da pricaju pricu kako su bili primorani, kako je za sve kriva prijasnja vlast SDA i Bakir Izetbegovic. Sve je to pod organizacijom Sattlera i Murphy-a,
Sda je stvarno sretna Stranka,toliko se je iscistila za 5 god da je to čudo,samo trebaju još objaviti sav kriminal ovih koji su ih napustili, alma gdje si vise ,,hajrovala,,u telecomu ili u politici i prelaziš li u snsd b luka ili snsd (nip)sarajevo
Alma Čolo vjeruje da sve ove pravne normw koje Dodik gazi nije krivično djelo, ona će izgleda čekati da kad joj tenkovska granata sa Trebevića zvekne u stan pa da to proglasi krivičnim djelom - naravno pod uslovom da preživi.
Trio će na sve da pristane jer ostvarili si san FOTELJA
Istina..
Reci im kraljice!!!!
⚜️ 🇧🇦 ⚜️,Republika Bosna I Hercegovina😁
i haj ti to sad reci krmku i njegovim sljedbenicima, pa će opet početi pjeniti i prostačiti, i zagađivati cijeli prostor
G-đa se branjenjem neodbranjivog (a u pitanju je rušenje 2 stuba Dejtona - Ustavog suda i VP.) polahko kandiduje Trojkašima. Ako joj ovo nije krivično djelo, onda joj pogotovo neće biti buduće trojkaške akvizicije za D+Č ekipu u vidu N. izbornog zakona, državne imovine, O. Balkana, rušenja CIK-a...
Poštovana gđo.Alma , velika je vjerovatnoća to što kažete , tj .da če se sutra Milojko spasiti sankcija, tako što će se od strane Trojke pristati na razgovore oko stranih sudija, a što i stožernik zagovara..Tako da je sada koalicija u pitanju...
Možda si u pravu ali ovo treba maksimalno iskoristit da se umanji položaj rsa
Konacno je nakon mnostva populistickih izjava netko objektivnim pravnim rijecima objasnio sustinu svega.
"Smatram da donošenjem ovog zakona nisu ostvarena obilježja krivičnog djela Napad na ustavni poredak iz člana156. KZ BiH, jer ovo krivično djelo pretpostavlja upotrebu fizičke sile ili prijetnju upotrebe fizičke sile.."
-Hm. Milorad kaže:"ovim zakonom donosimo da, ako neki sudija,sud ili institucija u rs-u nastavi da primjenjuje odluke Ustavnog suda BiH,onda ćemo mi doći i ugasiti tu instituciju,raspustiti uposlenike i neće dobijati platu".Da li je to prijetnja upotrebe fizičke sile?!? Ne znam, ili vi ili ja ovo ne tumačimo na ispravan način.
Ovo je Napad na ustavni poredak države, par excellence. A vi možete to tumačiti kako hoćete. ;)
Ispada po njenom tumačenju da je Dodik uvijek čist i da kao i dosad nije ništa loše uradio. Vjerojatno je zaštićen kao polarni medo, kad 20 godina rastura BiH, a kao uvijek nema elemenata krivičnog djela. Čudno.
Šta kaže "pravnica": "Smatram da donošenjem ovog zakona nisu ostvarena obilježja krivičnog djela...". Ova je zrela za prelaska u NIP. Kao i svi prethodni govnari koji su prelaskom u NIP odjednom "okajali grijehe" iz prošlosti, kao da nisu 20-30 godina bili u istoj toj SDA. Dušu dal za Trojke, ista kharinaška retorika i povlađivanje Dodiku i Čoviću.
Šta još treba da Dodik uradi pa da ostvari "obilježja krivičnog djela"? Da rokne nekog pred kamerama? Možda će tada neko razmisliti da podigne optužnicu? Sa ovakvim jadovima koji predstavljaju Bošnjake u politici, nije ni čudo da nam je ovako kako jeste.