BiH
43

Članovi UG Kreka traže bržu adaptaciju doma DTV Partizan

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Članovi Skupštine Udruženja građana Kreka zahtijevaju od gradskih vlasti Tuzle realizaciju usvojene odluke Gradskog vijeća od prije godinu dana, vezanu za adaptaciju nekadašnje zgrade doma DTV Partizan u Kreki, zaključeno je na jučerašnjoj godišnjoj skupštini ovog udruženja.

Nekada jedini sportski i objekat za društvene aktivnosti u jednom od najvećih naselja Tuzle izuzet je 1995. godine odlukom Sekretarijata za NO općine Tuzla za potrebe izbjegličkih općina, a poslije toga nikada nije doveden u pređašnje, funkcionalno stanje.

Aprila prošle godine članovi UG Kreka upriličili su veliki skup podrške inicijativi za adaptaciju objekta, koju je Gradsko vijeće Tuzle jednoglasno usvojilo. Prošla je godina, a nema nikakvih informacija o aktivnostima na realizaciji inicijative UG Kreka.

Članovi Udruženja smatraju da vlast odugovlači realizaciju projekta dok prođu izbori, a tada će na scenu doći novi vijećnici i pitanje je da li će se adaptacija nekadašnjeg fiskulturnog doma ikada obaviti.

Na sjednici Skuopšine UG Kreka u Upravni odbor imenovani su novi članovi: Milena Mičić-Mehmedagić, dr. Tihomir Knežiček i Dragan Plauc. Usvojen je izvještaj o radu uprave UG za prošlu godinu, kao i program rada u ovoj godini.

Tokom 2016. godine članovi Udruženja Kreka, među ostalim, organizirat će majske susrete Krečana na jezeru Ontario kod Lukavca, dok će 10. decembra u Kreki biti organizirani 38. susreti Krečana, tradicionalna manifestacija koja se neprekidno održava od 1979. godine, rečeno je na sjednici Skupštine UG Kreka.