Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ono lopovsko smece Barsa treba uhapsiti i par celnih ljudi oko njega. To su kriminalci, stretocine i nepirjatelji i zemlje i naroda. Svicarac je mila majka sta je ovaj kriminalac dozvolio mikrokreditnim fondacijama, pogotovo Sunriseu. Pa njihove kamate su 150%, a kako niko ne zna. Ima vise prijava i u Agenciji i u tuzilastvima zbog kriminala i lopovluka protiv Sunrisea nego protiv svih drugih MKF zajedno. Ali imaju oni svoje sudije u sudovima, pogotovo u Opcinskom sudu u Sarajevu. Treba samo ispitati te rodbinske i prijateljske veze izmedju vlasnika Sunrisea (Milan Seselj, Zoran Ducic, Ugljesa Kisic, Dzafer Prevljak, Mirsad Miavic), te clanova UO i i njihovom Sunriseu ali i firmama koje su opljackali (GP Vranica, GP Bosna, preko svog fonda ZIF MiGroup, firme Market investment), a tu su i Salihovici i Jahjaefendici i druga slicna bagra i lopovi. U Hrvatskoj i EU digla umijesali su se FBI, Europol i ECB i istražuju Raiffeisen banku zbog zadruga, a u BiH su to MKF.
Glavni investitor i dionicar Sunrisea i fonda ZIF MiGruop bila je Raiffeisen banka i svi ugovori su se vezali za nju. To je mafija, a iza sebe imaju i politicare, sudije, tuzioce, svi su u talu i to od samog vrha.....ali kad padnu, bice to Tresak. A Bras je bio samo sofer i ne znam kako je dosao na celo ove Agencije koja radi u interesu banaka i pogotovo mikrokreditnih fndacija. Niko se nije zapitao kako je moguce da je zakon ogranicio zatezne kamate na 12%,a Bars dozvolio njima redovne od 30 do 50% a zatezne do 150% (kriminalcima iz Sunrisea)
eh kad bi jos ovi sto pisu ovakve komentare bili pismeni i upoznati sa ovim kredita valjalo bi.... Svugdje u zemljama okruzenja krediti su isplacivani u domacim valutama, a mjere koje su donesene u regiji su iste kao mjere donesene u BiH od strane Odbora za stalnu finansijsku stabilnost, samo sto ni to ne odgovara ovim ljudima, ONI HOCE DA IM SE OPROSTE DUGOVI I KREDITI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lazes ko' pas mora da radis u banci i fino zivis od pljacke i otimacine, ali polako ko se zadnji smije...
U Hrvatskoj, CG i Srbiji su vec postale pravosnazne sudske odluke, samo u BiH korumpirano sudstvo odugovlaci...
Nabijem vas na kura* sve koji ovako pisete, ovo je bila cista prevara od strane banke jer su davali pare u KM-ovima a ne u CHF-ovima, za koje ljude terete. Sve zemlje u regionu su stale na stranu gradana. Koji sta vi stoka odvratna, samo da komsiji crkne krava, iako sami nemate od toga koristi. Balijska posla!!!
Ne terete oni ljude u CHF, nego u KM, a kamata je vezana za nivo CHF. Još jednom, sve je to pisalo u ugovorima
Ovim svicarcma nikako ne polazi za rukom da se rijese kredita i obaveza i da uzivaju u vilama u Makarskoj......
samo Klix i FTV jos prate ove proteste...... Sto li :))))?????
obećo im FaRo :)
Ljudi, pročitajte ugovor, prije nego što ga potpišete
Seres ko' foka, znaci da sudovi u Hrvatskoj, CG, Srbiji itd... nista ne znaju i bas vole svoje gradane na ustrb banaka?! To je cista pljacka, jer nigdje po bh. zakonima (CBBiH) ne postoje takve klauzule...
O čemu pričaš? šta su sudovi u Hrvatskoj i Srbiji uradili po tom pitanju? I Kakve klauzule, o čemu pričaš?
kao vodja ove neformalne organizacije posebno se istakao mirso svicarac ;-)