{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH primili delegaciju Sabora Hrvatske

20.2.2018. u 16:14
2
21
Članovi Predsjedništva BiH primili delegaciju Sabora Hrvatske
2
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primili su delegaciju Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, koji su već drugi dan u posjeti našoj zemlji.
Na početku susreta istaknut je značaj razvoja dobrosusjedskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, uz uzajamno korisnu saradnju na svim poljima od zajedničkog interesa. Ocijenjeno je da su institucionalna saradnja i intenzitet posjeta na visokom nivou, a da je otvorena bilateralna pitanja potrebno rješavati kroz dijalog, u duhu prijateljstva i dobrosusjedstva.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku gospodin Kovač je istaknuo da će Republika Hrvatska nastaviti pružati podršku i pomoć Bosni i Hercegovini na putu euroatlantskih integracija, te izrazio nadu da će se nastaviti graditi iskreni, prijateljski i dobrosusjedski odnosi između dvije zemlje.

Naglašena je nužnost dinamizacije procesa eurointegracija Bosne i Hercegovine u skladu s novousvojenom Strategijom o kredibilnoj perspektivi proširenja prema Zapadnom Balkanu EU, ističući neophodnost poduzimanja narednih koraka ka provođenju neophodnih reformi i ispunjenju uvjeta za kandidatski status.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović su izrazili zadovoljstvo činjenicom da Bosna i Hercegovina ima prijatelja u EU poput Hrvatske, koja iskreno zagovara napredak Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja EU.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića sastanku je prisustvovala savjetnica Marija Milić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: