{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH primili delegaciju Sabora Hrvatske

20.2.2018. u 16:14
2
21
Članovi Predsjedništva BiH primili delegaciju Sabora Hrvatske
2
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primili su delegaciju Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, koji su već drugi dan u posjeti našoj zemlji.
Na početku susreta istaknut je značaj razvoja dobrosusjedskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, uz uzajamno korisnu saradnju na svim poljima od zajedničkog interesa. Ocijenjeno je da su institucionalna saradnja i intenzitet posjeta na visokom nivou, a da je otvorena bilateralna pitanja potrebno rješavati kroz dijalog, u duhu prijateljstva i dobrosusjedstva.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku gospodin Kovač je istaknuo da će Republika Hrvatska nastaviti pružati podršku i pomoć Bosni i Hercegovini na putu euroatlantskih integracija, te izrazio nadu da će se nastaviti graditi iskreni, prijateljski i dobrosusjedski odnosi između dvije zemlje.

Naglašena je nužnost dinamizacije procesa eurointegracija Bosne i Hercegovine u skladu s novousvojenom Strategijom o kredibilnoj perspektivi proširenja prema Zapadnom Balkanu EU, ističući neophodnost poduzimanja narednih koraka ka provođenju neophodnih reformi i ispunjenju uvjeta za kandidatski status.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović su izrazili zadovoljstvo činjenicom da Bosna i Hercegovina ima prijatelja u EU poput Hrvatske, koja iskreno zagovara napredak Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja EU.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića sastanku je prisustvovala savjetnica Marija Milić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: