BiH
621

Članovi Dubioze kolektiv se išamarali i pozvali političare da učine isto

Piše: J. H.
Članovi bh. grupe Dubioza kolektiv odazvali su se pozivu Zorana Zoke Ćatića, popularnog radijskog voditelja i aktiviste, u izazovu "dozovi se".

U videu objavljenom prije nekoliko dana, Zoka je izazvao članove popularnog bh. benda da si opale šamar s ciljem skretanja pažnje na važnost predstojećih Općih izbora.

"Danas nam je šamar mnogo potrebniji od polijevanja vodo u Ice Bucket Challengeu. Veliki broj naših sugrađana je dovoljno poliven vodom u ovogodišnjim poplavama i ljudi čekaju zimu u kućama koje nisu uslovne za život. Istovremeno, političke partije troše milione na političke kampanje", kazao je Brane Jakubović, frontmen Dubioze.

Njegov kolega Almir Hasanbegović je prozvao Frenkieja i obećao da će dobro razmisliti za koga će glasati na Oktobarskim izborima makar i po cijenu nevažećeg listića.

Treći član Dubioze kolektiv, Adis Zvekić, izazvao je Marija Knezovića, frontmena grupe Zoster dok je Vedran Mujagić izazvao režiserku Jasmilu Žbanić.

Mario Ševarac izazvao je Grofa Djuraza, a Armin Buštalić pozvao je Srđana Vuletića da isto uradi.

Senad Šuta prozvao je glumca Gorana Bogdana, a Jakubović je izazvao lidere svih političkih partija da se ošamare da se, kako su rekli, raja malo zabavi.