|

Članovi Dubioze kolektiv se išamarali i pozvali političare da učine isto

Članovi Dubioze kolektiv se išamarali i pozvali političare da učine isto
621
Piše: J. H.
1.9.2014. u 11:04
108
komentara
621

dijeljenja
Članovi bh. grupe Dubioza kolektiv odazvali su se pozivu Zorana Zoke Ćatića, popularnog radijskog voditelja i aktiviste, u izazovu "dozovi se".
U videu objavljenom prije nekoliko dana, Zoka je izazvao članove popularnog bh. benda da si opale šamar s ciljem skretanja pažnje na važnost predstojećih Općih izbora.

"Danas nam je šamar mnogo potrebniji od polijevanja vodo u Ice Bucket Challengeu. Veliki broj naših sugrađana je dovoljno poliven vodom u ovogodišnjim poplavama i ljudi čekaju zimu u kućama koje nisu uslovne za život. Istovremeno, političke partije troše milione na političke kampanje", kazao je Brane Jakubović, frontmen Dubioze.

Njegov kolega Almir Hasanbegović je prozvao Frenkieja i obećao da će dobro razmisliti za koga će glasati na Oktobarskim izborima makar i po cijenu nevažećeg listića.

Treći član Dubioze kolektiv, Adis Zvekić, izazvao je Marija Knezovića, frontmena grupe Zoster dok je Vedran Mujagić izazvao režiserku Jasmilu Žbanić.

Mario Ševarac izazvao je Grofa Djuraza, a Armin Buštalić pozvao je Srđana Vuletića da isto uradi.

Senad Šuta prozvao je glumca Gorana Bogdana, a Jakubović je izazvao lidere svih političkih partija da se ošamare da se, kako su rekli, raja malo zabavi.
Prijavi grešku


Komentari (108)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...