|

Članicama Interpola dostavljene potjernice za Orićem i Meholjićem

Članicama Interpola dostavljene potjernice za Orićem i Meholjićem
221
S
SRNA
3.2.2014. u 19:49
565
komentara
221

dijeljenja
Članicama Interpola dostavljene potjernice za Orićem i Meholjićem Naser Orić (Foto: Klix.ba)
Beogradska kancelarija Interpola dostavila je svim članicama Interpola međunarodne potjernice s ciljem hapšenja i ekstradicije Nasera Orića i Hakije Meholjića, saopštila je danas Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.
S obzirom na to da je riječ o državljanima BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH navodi da će obavijestiti Ministarstvo pravde BiH koje će procjeniti preduzimanje daljih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine zatražilo je istragu protiv Nasera Orića i još četiri Bošnjaka koje sumnjiče za navodni ratni zločin nad Srbima u Podrinju.

Zahtjev je podnesen Višem sudu u Beogradu zbog sumnje da su Orić i ostali počinili ratni zločin protiv srpskih civila u mjestu Zalazje i Donji Potočari, u opštini Srebrenica 12. jula 1992. godine.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i bošnjački političari Zlatko Lagumdžija i Fahrudin Radončić razgovarali su 30. januara u Predsjedništvu BiH sa Naserom Orićem, Hakijom Meholjićem, Amirom Mehmedovićem, Smajom Mandžićem i Nurijom Husićem protiv kojih istragu vodi Tužilaštvo Srbije za ratne zločine.
Prijavi grešku


Komentari (565)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...