Poslala poruku
647

Članica Predsjedništva SDA Alma Čolo se ogradila od aktera skandaloznog audiosnimka

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Članica Predsjedništva SDA i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Alma Čolo oglasila se nakon skandaloznog audiosnimka kojeg je objelodanio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Čolo se veoma jasno ogradila od svih navoda koje su na snimku iznijele njene stranačke kolege - potpredsjednik SDA i šef kadrovske komisije Asim Sarajlić, zastupnik u Skupštini KS Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović.

"Osjećam potrebu da se ogradim, da kažem da nisam dio ovoga i da ne podržavam ovakve postupke. Moje obrazovanje, moje zanimanje, moj moral mi ne dozvoljavaju da šutim", jasno je poručila Čolo na svom Facebook profilu.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) objavio je snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koji su održani u srijedu. Glavni akter na snimku kojeg je objavio Efendić je predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

Na snimku se spominje i lider SDA Bakir Izetbegović, direktor OSA-e Osman Mehmedagić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, budući ministar kulture u Vladi KS Emir Hadžihafizbegović, zatim Senad Hasanspahić, budući SDA-ov ministar za boračka pitanja KS...

Opozicione stranke u Kantonu Sarajevo zatražile su hitno procesuiranje aktera ovog audiosnimka zbog trgovine utjecajem i zloupotrijebe položaja.

Tužilastvo Kantona Sarajevo danas je saopćilo da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova KS provjera navode iz medijskih članaka vezano za objavljeni snimak.