Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa i one famozne pokusaje donosenja Odluke CIK a koji su procurili u javnost akteri su isti sto o tome pricaju.... Po Ustavu BIH ta odluka je rotuzakonita i neustavna jer se mora primjeniti popis iz 91 a ne iz 2013... sto je logicno... ovo sve sada u hercegovini i rs je posljedica genocida i etn.ciscenja, a nije dobro ni za pravoslavce i katolike koji zive i u federaciji ali posebno nesrbe u manjem entitetu.. al ajd ti to budalama kazi .. bosnj.polit.kad nagaze oni ce pristati na sve..
i da u SIP..CIK vecinu ima koalicija hdz snsd koja moze sce usvojiti kako hoce
Kako clan CIK-a moze biti bivsi glavni sekretar HDZ-a BiH Vlado Rogic? To je direktan sukob interesa. Ne moze osoba iz HDZ-a BiH biti clan izborne komisije koja mora biti nepristrasna. To je kao da postavite Dragana Covica za clana CIK-a i da sad on nesto odredjuje. Moraju ljudi iz opozicije odmah reagovati na ovakve stvari, a ako treba obavijestiti i medjunarodnu zajednicu.
To Vlado, izbacio si posljednji adut fašista, iz igre. Nema opstrukcije i to je to. Ima još dvije mogućnosti da se podupre ova solucija. HNS, fašisti si prije neku godinu tako izšutirani iz vlasti!
Koliko mi se cini ici ce u korist HDZovog prijedloga...
Pa to i jeste Draganov i Miletov cilj...
ok - ok - nije njima to cilj. Nikako im ne paše ovakva odluka, jer uspostavlja ono što su tražili DF i SDP! Svi kantoni i k narodi ravnopravno učestvuju u domu naroda! Onda Mile i Dragan neće imati "svoje" Srbe i Hrvate u domu naroda - a to je za njih politički poraz i vodi ih pravo na sudove!