Stranka za BiH
0

"Cjelovita država BiH i u narednih 1.500 godina"

FENA
Centralni predizborni skup Stranke za BiH za Regionalno vijeće Doboj održan je u mjesnoj zajednici Orašje.

Predstavljeni su njeni kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH - izborna jedinica 2 iz Republike Srpske, kandidati za Narodnu skupštinu RS - izborna jedinica 3 i kandidat Stranke za BiH za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske.

  • Pojedinci sanjaju nekakve snove, a ja im poručujem da iste snove mogu sanjati ne 15, nego 1.500 godina i, kada se probude iz tog sna, opet će im u džepu biti pasoš cjelovite države Bosne i Hercegovine, a ne neke druge zemlje - riječi su kandidata Stranke za BiH za predsjednika/potpredsjednika RS-a Muharema Murselovića.

Predsjednik regionalnog vijeća ove stranke - Doboj i aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Šaban Sivić kazao je da je zahvaljujući SBiH u regiju Doboj u protekle dvije godine uloženo 7,317 miliona maraka, što se vidi iz stepena obnovljenosti i izgrađenosti infrastrukture u povratničkim općinama i mjesnim zajednicama.

Sejfudin Hodžić, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, naglasio je da SBiH posvećuje dosta pažnje mladima i zapošljavanju, što se najbolje vidi iz njegovog primjera, jer je sa svojih 36 godina najstariji savjetnik u kabinetu Silajdžića, saopćeno je iz Press službe SBiH.