BiH
0

City Angelsi u borbi protiv siromaštva

Sarajevo-x.com
Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Ujedinjeni narodi su 17. oktobar proglasili danom borbe protiv siromaštva. Svake godine na ovaj datum svim nacijama svijeta se pruža prilika da izraze suosjećanje sa žrtvama siromaštva i gladi i zatraže iskorjenjivanje siromaštva, osiguranje slobode, dostojanstva i humanizma.

Prema podacima iz medija, u Bosni i Hercegovini gladuje oko milion ljudi. Ovaj podatak je poražavajući i zabrinjavajući te nas poziva na hitnu mobilizaciju i borbu protiv ove pošati našeg društva. Umjesto da na ulicama u 2011. godini imamo više sretnih i zadovoljnjih ljudi imamo, upravo obratno, veći broj onih koji žive na rubu egzistencije i mole za našu pomoć, istakli su članovi Udruženja City Angels iz Tuzle.

"City Angelsi nastavljaju svoju borbu protiv siromaštva i gladi u našoj zemlji, što je temeljni cilj našeg udruženja. Pomogli smo mnoge, ali oni su tek kap u moru onih kojima je naša pomoć potrebna. S tim u vezi pozivamo sve ljude dobre volje, predstavnike ostalih nevladinih organizacija, predstavnike vlasti i vladinih institucija da se svi zajedno uključimo u borbu protiv gladi", naveli su u saopštenju.