{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čirkin: Umjesto što drže žalopojke poslanici su trebali riješiti problem JMB-a

F
14.6.2013. u 17:57
2
12
Čirkin: Umjesto što drže žalopojke poslanici su trebali riješiti problem JMB-a
2
Čirkin: Umjesto što drže žalopojke poslanici su trebali riješiti problem JMB-a
Behzad Čirkin
Poslanik SDP BiH u Narodnoj skupštini RS-a Behzad Čirkin pozvao je predstavnike iz RS-a da se vrate i rade svoj posao u bh.organima te da se zajednički riješi usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju i nagomilani problemi, jer se u suprotnom mogu očekivati nova nezadovoljstva kako na ulicama u Sarajevu, tako i u drugim gradovima BiH.
Upitao je i ko ima pravo tek rođenoj osobi oduzeti njegova ljudska prava te ocijenio da su državni poslanici trebali razgovarati i donijeti odluke da se problem JMB-a riješi, a ne doći "kao gosti iz Sarajeva da u Banjoj Luci drže žalopojke".

Naglasio je da političari zaboravljaju da građani u BiH imaju pravo na svoj glas, ne samo na izborima, već i onda kada ni poslanici nešto čine ili ne čine.

On je, obraćajući se parlamentu RS-a koji danas rasravljaju o Vladinoj Informaciji o političko-bezbjednosnim aspektima dešavanja u vezi s blokadom objekata institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu, kazao da se i iz rasprave, kao iz te informacije moglo zaključiti da je previše politike, a premalo onog što će riješiti problem, pa i kada je u pitanju sigurnosni aspekt.

Čirkin je podsjetio da političari moraju rješavati probleme građana, kako oni ne bi izlazili na ulice tražeći svoja prava na kojima političari moraju raditi.

"Suština problema je u velikoj nezaposlenosti, bezizlaznosti, posebno za mlade, te u socijalnoj situaciji u kojoj se građani cijele BiH nalaze, prevelikoj zaduženosti, o čemu se u više navrata raspravljalo u u Skupštini RS", rekao je Čirkin.

Obratio se i poslanicima iz RS-a u parlamentu BiH, koji prate posebno zasjedanje, ističući i da zarađuju puno više nego što je prosjek plaće u RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: