Čirkin: RS nije država i nemojte je tako zvati

F
FENA
27.12.2011. u 15:24
0
3
Čirkin: RS nije država i nemojte je tako zvati
0
Čirkin: RS nije država i nemojte je tako zvati
Poslanik Socijaldemokratske partije BiH u Narodnoj skupštini RS-a Behzad Čirkin upozorio je danas predstavnike vlasti u RS-u da o tom bh. entitetu ne mogu govoriti kao o državi.
Čirkin je citirao Ustav, u kojem je jasno precizirano da je RS jedan od entiteta BiH.

I njegov stranački kolega Slobodan Popović je kazao da svi oni koji to osporavaju imaju problem s Ustavom, a ne sa Čirkinom.

To je samo dio današnjih oštrih i brojnih replika u Narodnoj skupštini RS-a tokom rasprave o Prijedlogu ekonomske politike RS-a za 2012.

Zašto je Rafineriji nafte u Brodu prolongiran rok uplate više od 130 miliona poreza i doprinosa, koliko je zaduženje RS-a i da li se približilo kritičnoj tački, zašto Vlada ne isplaćuje subvencije i druge obaveze na vrijeme, samo su neka od pitanja koje je postavila opozicija.

Reagirao je i premijer RS-a Alesandar Džombić navodeći da je privatizacija naftne industrije dobra, ali nije odgovorio ko je vlasnik Rafinerije, što je pitao šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica.

Džombić je rekao da je Vlada planirala i deficit te time odgovorio na primjedbe opozicije da je deficit u RS-u sve veći.

U Skupštini RS-a se od premijera moglo čuti da je RS od MMF-a zatražio prolongiranje vraćanja rata kredita koje stižu na naplatu, kao i da će RS ostvariti zacrtani privredni rast, ali je njegova diskusija i obraćanje ponovo izazvalo burne reakcije opozicije.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: