{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čirkin pozvao Dodika da se odrekne nacionalističke retorike

F
25.11.2013. u 14:30
0
60
Čirkin pozvao Dodika da se odrekne nacionalističke retorike
0
Čirkin pozvao Dodika da se odrekne nacionalističke retorike
Milorad Dodik (Foto: Anadolija)
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Behzad Čirkin ističe da građani Bosne i Hercegovine nemaju valjaniju alternativu sopstvenog prosperiteta od platforme koja je utemeljena odlukama ZAVNOBiH-a u kojima su zagarantirana puna ljudska, građanska i nacionalna prava svim građanima BiH na čitavom njenom teritoriju.
On navodi da vraćanje izvorima ZAVNOBiH-a predstavlja istinsku afirmativnu šansu za sve građane Bosne i Hercegovine te da vrijednosti tolerancije i afirmacije različitosti nemaju alternativu na putu Bosne i Hercegovine ka evroatlantskim integracijama.

"Pozivam predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se obrati bosanskohercegovačkoj i svjetskoj javnosti s potvrdom punih vrijednosti antifašističkog duha koji izbija i iz odluka ZAVNOBiH-a, te da se odrekne svoje jeftine nacionalkratske retorike i time da sopstveni doprinos afirmaciji antifašističkih i ostalih savremenih civilizacijskih vrijednosti u korist svih građana Bosne i Hercegovine", rekao je Čirkin u izjavi dostavljenoj medijima.

On smatra da je žalosno da određeni dijelovi bosanskohercegovačkog društva ne obilježavaju afirmativne antifašističke vrijednosti ZAVNOBiH-a i to u vrijeme kada se neofašizam iskazuje kao permanentna prijetnja ne samo građanima i narodima Bosne i Hercegovine, već i u širem okruženju.

"Neka nam je svima sretan 25. novembar, dan kada je utemeljena savremena bosanskohercegovačka državnost iskazana kroz vrijednosti antifašizma, tolerancije i bratskog suživota", poručio je Čirkin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: