{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Cilj da se prikrije etničko čišćenje u FBiH"

S
20.9.2009. u 12:09
0
108
"Cilj da se prikrije etničko čišćenje u FBiH"
0
"Cilj da se prikrije etničko čišćenje u FBiH"
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je danas Srni da je cilj nastojanja da popis stanovništva u BiH bude održan bez nacionalne odrednice prikrivanja etničkog čišćenja u Federaciji BiH (FBiH).
On je istakao da bi popis stanovništva morao da odgovori na pitanje gdje su Srbi iz Sarajeva, Mostara, Zenice, Travnika, Bugojna, Jajca, Bihaća i svih drugih gradova.

Prema njegovom mišljenju, neuralgična tačka priče o popisu stanovništva je Mostar, jer je on sveden na dvonacionalnu priču i mnogo je primjera koji ovo potvrđuju.

"Bošnjačka politička elita zna da bi popisom stanovništva po standardima Eurostata i uz nacionalne i jezičke odrednice, na kojima se insistira, bile razobličene mnoge domaće i međunarodne laži koje su služile, a i danas služe za satanizaciju srpskog naroda", rekao je Špirić.

On je naglasio da bi popis stanovništva potvrdio da, iako postoji multietičnost u BiH, da je ona jedino prisutna na prostorima Republike Srpske /RS/.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH smatra da je razlog zašto se Bošnjaci zalažu da rezultati popisa iz 1991. godine budu osnov za raspodjelu vlasti, taj što je RS multietična i taj princip može biti zadovoljen, ali ne i u FBiH.

"Tamo Srba nema i taj princip ništa ne znači. Četiri godine i više nije bilo moguće konstituisati Dom naroda FBiH, jer je sa Srbima, po mišljenju bošnjačke političke elite, posao završen. Sada treba preći na RS. Suviše naivno da bismo im vjerovali", poručio je Špirić.

Prema njegovim riječima, BiH je bez popisa stanovništva neupravljiva zemlja, bez sadržaja i fikcija.

"Zato mi je žao što ne postoji razumijevanje da 2011. godina bude ciljna godina popisa stanovništva da bi bile ispravljene demografske nepravde u BiH", istakao je Špirić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: