Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jel Ovo CIK govori o citavom narodu BiH ili....
Ima li kakve promjene u pravilima glasanja mrtvaca?
Mnogo veci problem je glasanje mrtvih i onih koji nikako nisu izasli na glasanje a neki drugi popuni listic i upise da su glasali !
Nije sve nepismenost više ne snalaženje,pogotovo starije osobe.
onda je stopa nesnalazljivih ljudi u BiH izrazito visoka u poredjenju sa zemljama zapada, u kojima je istovremeno i stopa pismenosti na visem nivou. Prepoznajes li korelaciju?
Kod nas je pola naroda slijepo pored očiju
E znaci za NiP nece niko glasati za njih moze samo slijepac glasati
E znaci za SDA nece niko glasati, za njih moze samo nepismen glasati
Inace radim na izborima i toliko je nesuglasica ostalo nakon obuke.Po kojem kriteriju ja imam nadleznost procjene na osnovu nalaza da li je osoba sposobna glasati ili ne,je li osobe koje rade na izborima trebaju citati nalaze i gubiti vrijeme na tome?
Mnogo je starih osoba koje se jedva znaju potpisati, znaci nisu zvanicno nepismene ali im treba sat vremena da nesto procitaju. Tim ljudima nema niko pravo pomoci. Zasto CIK nije trazio da se unaprijed prijave osobe nesposobne samostalno da glasaju, kao za mobilne timove?
Sviđa mi se ova zamisao ali poznavajući ovu državu nema ništa od tog ili da popišu ljude koje nemogu na glasanje a glasali bi nek pošalju nekog od države da obiđu sve te ljude i nek glasaju u svojoj kuci uz naravno prisustvo tog ko obilazi
Njima ce Konjakovic pokazivati kako se glasa garant i sebi dodavati glasove