{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK poništio izbore u Stocu, uskoro odluka o novom datumu izbora

12.1.2017. u 10:49
44
101
CIK poništio izbore u Stocu, uskoro odluka o novom datumu izbora
44
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o poništavanju izbora u Stocu na 23 biračka mjesta, potvrđeno je za Klix.ba.
Izbori u Stocu su prekinuti 2. oktobra 2016. godine, a u roku od 14 dana od pravosnažnosti odluke CIK mora raspisati izbore u Stocu.

Za odluku o poništavanju izbora u Stocu glasala su četiri člana komisije, dok je svoj glas na ovu odluku telefonskim putem dao član CIK-a Branko Petrić.

Telefonskim putem je glasao i Ahmet Šantić koji je bio protiv odluke, jer smatra da je izbore trebalo poništiti na svim izbornim mjestima u tom gradu, uključujući i one mobilnih timova.

Rok za žalbe na ovu odluku je dva dana. Ranijom odlukom CIK-a, koju je potvrdilo i Apelaciono vijeće Suda BiH, s kandidatske liste za načelnika ovog grada je izbrisan kandidat Salmir Kaplan.

Za zamjenskog predsjednika Općinske izborne komisije Stolac imenovan je Jozo Matić koji je općinski pravobranilac u Stocu, dok su za zamjenske članove imenovani Rifat Zlomužica, koji je trenutno član Gradske izborne komisije Mostar, i Predrag Šupljegljav, bivši član Gradske izborne komisije Mostar. Svi su diplomirani pravnici.

CIK je danas usvojio zaključak o potraživanju sredstava iz rezerve budžeta institucija BiH za 2017. godinu u iznosu od 19.000 KM. Navedena sredstva su potrebna za aktivnosti koje provodi CIK dok naknade članovima biračkih odbora osigurava općina, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: