{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK i SIPA počinju provjeru kandidata za ministre i zamjenike

S
SRNA
19.3.2015. u 13:45
0
9
CIK i SIPA počinju provjeru kandidata za ministre i zamjenike
0
CIK i SIPA počinju provjeru kandidata za ministre i zamjenike
Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas su, uz zahtjev predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića, dostavljeni na provjeru popunjeni obrasci kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara.
Portparol CIK-a Maksida Pirić izjavila je Srni da su obrasci odmah po prijemu dostavljeni na provjeru nadležnoj službi.

"Rok za provjeru je 30 dana, ali očekujemo da bi u ponedjeljak, 23. marta, popodne mogla biti održana sjednica CIK-a na kojoj bi bio razmotren izvještaj o izvršenim provjerama kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH", navela je Pirićeva.

I SIPA za provjeru ima rok od 30 dana.

"Rok za provjeru počeo je teći danas, odmah po prijemu obrazaca i zahtjeva za provjeru, i mi ćemo se potruditi da u najkraćem mogućem roku završimo taj posao", rekla je Srni portparolka SIPA-e Kristina Jozić.

SDA je za ministra civilnih poslova kandidovala Adila Osmanovića, a za ministra za ljudska prava i izbjeglice Semihu Borovac. Kandidati ove stranke za zamjeničke pozicije su Nezir Pivić, za zamjenika ministra pravde, te Mirsad Žuga za zamjenika ministra finansija.

Kandidati HDZ-a BiH su Vjekoslav Bevanda za ministra finansija i trezora, Marina Pendeš za ministra odbrane i Josip Grubeša za ministra pravde. Za zamjenika ministra inostranih poslova HDZ je kandidovao Josipa Brkića, komunikacija i transporta Predraga Kožula, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Matu Franjičevića i bezbjednosti Miju Krešića.

Stranke iz Republike Srpske za ministra inostranih poslova predložile su Igora Crnatka (PDP), spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića (SDS) i ministra bezbjednosti Dragana Mektića (SDS). Kandidati za pozicije zamjenika ministara su Boris Jerinić (SDS) u Ministarstvu odbrane, Predrag Jović (SDS) u Ministarstvu za ljudska prava izbjeglice i Đorđe Milićević (NDP) u Ministarstvu civilnih poslova.

DF je za ministra komunikacija i transporta kandidovao Slavka Matanovića i za zamjenika ministra odbrane Emira Suljagića.

Ministre i zamjenika ministara, po izvršenim provjerama i po dobijenom prijedlogu predsjedavajućeg Savjeta ministara, imenuje Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: