{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK BiH potvrdio rezultate Općih izbora u BiH

F
2.11.2010. u 19:20
0
0
CIK BiH potvrdio rezultate Općih izbora u BiH
0
CIK BiH potvrdio rezultate Općih izbora u BiH
Foto: Fotoservis
Centralna izborna komisija BiH je večeras potvrdila rezultate općih izbora u BiH za sve nivoe vlasti osim za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, kazao je Feni član CIK-a Suad Arnautović.
Izborni rezultati potvrđeni su za članove Predsjedništva BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i za skupštine devet kantona u Federaciji BiH.

Arnautović je kazao da CIK BiH nije potvrdio rezultate izbora za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, s obzirom na to da je ranije donio odluku da se na pet biračkih mjesta u općini Čapljina ponove izbori za Skupštinu HNK.

"Nakon što se i rezultati tih izbora utvrde i objave i nakon što odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora za Skupštinu HNK-a postane pravosnažna, CIK će donijeti odluku o potvrđivanju izbora i za taj izborni nivo vlasti", kazao je Arnautović.

CIKBiH će u najkraćem roku, u koordinaciji s radnim tijelima navedenih nivoa vlasti, organizirati uručenje uvjerenja o dodjeli mandata izabranim zvaničnicima.

"Očekujemo da prva uvjerenja dobiju članovi Predsjedništva BiH", kazao je Arnautović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: