{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK BiH potvrdio rezultate Općih izbora u BiH

F
2.11.2010. u 19:20
0
0
CIK BiH potvrdio rezultate Općih izbora u BiH
0
CIK BiH potvrdio rezultate Općih izbora u BiH
Foto: Fotoservis
Centralna izborna komisija BiH je večeras potvrdila rezultate općih izbora u BiH za sve nivoe vlasti osim za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, kazao je Feni član CIK-a Suad Arnautović.
Izborni rezultati potvrđeni su za članove Predsjedništva BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i za skupštine devet kantona u Federaciji BiH.

Arnautović je kazao da CIK BiH nije potvrdio rezultate izbora za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, s obzirom na to da je ranije donio odluku da se na pet biračkih mjesta u općini Čapljina ponove izbori za Skupštinu HNK.

"Nakon što se i rezultati tih izbora utvrde i objave i nakon što odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora za Skupštinu HNK-a postane pravosnažna, CIK će donijeti odluku o potvrđivanju izbora i za taj izborni nivo vlasti", kazao je Arnautović.

CIKBiH će u najkraćem roku, u koordinaciji s radnim tijelima navedenih nivoa vlasti, organizirati uručenje uvjerenja o dodjeli mandata izabranim zvaničnicima.

"Očekujemo da prva uvjerenja dobiju članovi Predsjedništva BiH", kazao je Arnautović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: