{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Cijela regija je zatočenik Tužilaštva u Beogradu"

S
7.3.2011. u 22:05
0
20
"Cijela regija je zatočenik Tužilaštva u Beogradu"
0
"Cijela regija je zatočenik Tužilaštva u Beogradu"
Medžida Kreso: Novi šestogodišnji mandat
Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso smatra da je krajnje vrijeme da se okončaju sve sporne istrage oko kojih se prelamaju svi problemi ne samo BiH, nego i regiona.
"Pri tome ne mislim samo da pravosuđe BiH treba da ih riješi, mislim na `problematične predmete`, nego i pravouđa susjednih zemalja", rekla je Kreso.

Predsjednica Suda BiH navela je gostujući na Federalnoj TV da je cijeli region "zatočenik rada Tužilaštva u Beogradu".

Ona je naglasila da je potrebno pokazati više efikasnosti i to na način da se istrage u slučajevima kada nema dokaza obustave ili da se omogući sudovima da kažu posljednju riječ.

Kreso je rekla i da Strategija za procesuiranje ratnih zločina BiH dvije godine nije makla s mjesta i da Sud BiH do danas nije dobio podatke o istragama koje se vode u tužilaštvima.

"Nadam se da ću ove sedmice da se vidim glavnim tužiocem BiH Miloradom Barašinom i da razgovaram u čemu je problem za tu bazu podataka", rekla je ona.

Govoreći o podršci Sudu BiH, Kreso je napomenula da ova pravosudna institucija u 2010. godini ne bi imala dostatan budžet da nije bilo međunarodne zajednice.

"Kakva će biti situacija ove godine, ostaje da se vidi. Međunarodna zajednica je upoznata sa situacijom i više nam je prijatelj i prepoznaje važnost vladavine prava nego što to čine domaći političari", kaže Kreso.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: