{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cigarete u vrijednosti od više miliona krijumčarili širom regije

F
16.10.2012. u 12:34
10
1
Cigarete u vrijednosti od više miliona krijumčarili širom regije
10
Cigarete u vrijednosti od više miliona krijumčarili širom regije
Po nalogu Tužilaštva BiH provedena je velika združena policijska akcija koja se odnosi na pretrese i lišenje slobode većeg broja osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, a u vezi sa krijumčarenjem cigareta u višemilionskim iznosima, počinjenim tokom 2011. i 2012. godine.
Nosilac aktivnosti je Granična policija BiH (GPBiH), a u akciji na terenu su učestvovali i policijski službenici MUP-a RS i MUP-a HNK.

U okviru ove aktivnosti je 25 osoba pod istragom Tužilaštva BiH, a pretreseno je više od 20 lokacija u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za međunarodno krijumčarenje velikih količina cigareta iz Srbije, Crne Gore i sa područja Kosova u BiH, pa dalje prema Hrvatskoj.

Radi se o krijumčarenju robe višemilionskog iznosa kojim su počinioci ostvarili veliku imovinsku korist.

Prema rezultatima istrage, radilo se o nekoliko organiziranih kriminalnih grupa, sa jasno podijeljenim zaduženjima i aktivnostima u okviru izvršenja navedenih krivičnih djela, a koje su zajedno činile mrežu krijumčara i preprodavaca cigareta.

Osobe koje su lišene slobode, biće u zakonskom roku predate postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, koji će ih ispitati i odlučiti o prijedlozima za određivanje pritvora.

Radi se o opsežnoj istrazi Tužilaštva BiH i policijskih agencija, tokom koje je ostvarena značajna saradnja sa pravosudnim i policijskim organima susjednih zemalja.

Tužilaštvo BiH, zajedno s agencijama za provođenje zakona, nastavlja aktivnosti u borbi protiv svih oblika teškog kriminala u BiH, saopćeno je iz ove institucije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: