|

Christian Schwarz Schilling: SDA i HDZ loše zastupali interese svojih naroda

Christian Schwarz Schilling: SDA i HDZ loše zastupali interese svojih naroda
0
F
FENA
15.9.2006. u 08:33
0
komentara
0

dijeljenja
Christian Schwarz Schilling: SDA i HDZ loše zastupali interese svojih naroda
Mostarski političari imali su na raspolaganju niz godina za rješavanje problema zbog kojih je život stanovnika Mostara postao nepodnošljiv i nisu ih uspjeli riješiti. Zbog takve situacije smatram kako imam obavezu intervenirati, piše visoki predstavnik Christian Schwarz Schilling u svojoj kolumni objavljenoj u današnjim izdanjima bh. dnevnih novina.
Rješavanje ovih pitanja ne može se neprestano odgađati i političari moraju biti svjesni činjenice da njihov neuspjeh ima štetne posljedice po druge ljude, piše dalje Schilling.

"U slučaju Mostara, njihov neuspjeh ima štetne posljedice po stotine hiljada ljudi. Gradska uprava je disfunkcionalna zbog toga što je već više od deset godina loše organizirana i što ima prevelik broj zaposlenih. Postojeća komunalna poduzeća su neadekvatna, a druge institucije koje bi trebale pružati usluge građanima ne rade na zadovoljavajući način", smatra visoki predstavnik te dodaj kako su SDA i HDZ u proteklih deset godina loše zastupali interese svojih naroda.

"Mostar je najbitniji Mostarcima, ali je bitan i građanima u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, kao i van granica ove zemlje. Ovaj grad može napredovati, ovaj grad može opet postati dinamičan i urbani centar koji nikoga ne isključuje", ističe visoki predstavnik.

Schilling je naglasio da mjere, koje će danas najaviti u Mostaru, imaju za cilj "prevazilaženje prepreka u nastojanju da mogućnosti koje ima ovaj Grad postanu stvarnost".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.