{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Charly Weiper trči od Njemačke do Srebrenice

F
1.9.2010. u 09:22
0
22
Charly Weiper trči od Njemačke do Srebrenice
0
Charly Weiper trči od Njemačke do Srebrenice
Charly Weiper (u plavom)
Charly Weiper inicijator je donatorskog maratona kojim želi skrenuti pažnju na osobe koje još osjećaju i pate od posljedica masakra u Srebrenici iz jula 1995. i pomoći da to ne ode u zaborav.
Charly Weiper bit će prisutan i uz pratnju velikog broja učesnika maratona proći kroz Hrvatsku, a od 7. septembra kroz Bosnu i Hercegovinu. Također želi pomoći projektu "Nazad u život" i skupiti donaciju od 80.000 eura za izgradnju centra za terapije u Bratuncu.

"Naš start 18. jula u Havixbecku bio je veliki događaj. Za naš zajednički doručak skupilo se 1.500 osoba i 300 učesnika maratona koji su s nama na prvoj etapi puta učestvovali", rekao je Weiper.

Nada se da će učesnici maratona biti srdačno dočekani, pogotovo u Bosni i Hercegovini.

"Svako može učestvovati u maratonu jer nije važno koliko je kilometara ili koliko brzo idemo. Važno je skrenuti pažnju i pokazati solidarnost", rekao je Weiper.

Start donatorskog maratona je svaki dan u 9.00 i u 15.00 sati i u svakom terminu pređe se oko 15 km.

Također inicijator se nada da će dosta posjetilaca biti u Potočarima kako bi zajedno demonstrirali pokret koji se bori za mir i protiv zaborava masakra u Srebrenici.

Učesnici donatorskog maratona nadaju se da će se njima i njihovoj pratnji pripremiti lijep doček. Na odredištima će ih dočekati bijelo vozilo s natpisom "Run for Their Lives". Cilj će biti obilježen plavim oznakama. Tu će se moći dobiti sve informacije u vezi s projektom i tu se može prijaviti za učestvovanje.

Donatorski maraton se završava 12. septembra u Memorijalnom centru u Potočarima. Maraton vodi iz Havixbecka (Njemačka) u Srebrenicu na dužini više od 1.800 km.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: