|

Chakrabarti i Zvizdić prošetali Sarajevom, posjetili i Memorijalni muzej Srebrenice

Chakrabarti i Zvizdić prošetali Sarajevom, posjetili i Memorijalni muzej Srebrenice
34
Piše: Er. M.
10.5.2019. u 12:19
12
komentara
34

dijeljenja
1/9 Foto: H. M./Klix.ba
2/9 Foto: H. M./Klix.ba
3/9 Foto: H. M./Klix.ba
4/9 Foto: H. M./Klix.ba
5/9 Foto: H. M./Klix.ba
6/9 Foto: H. M./Klix.ba
7/9 Foto: H. M./Klix.ba
8/9 Foto: H. M./Klix.ba
9/9 Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prošetali su danas sarajevskom Baščaršijom, nakon čega su posjetili Memorijalni muzej Srebrenice.
Chakrabarti, koji službeno boravi u glavnom gradu BiH u povodu Godišnje skupštine guvernera EBRD-a, a koja je završena jučer, zajedno sa Zvizdićem je prošetao starom sarajevskom čaršijom.

Predsjednik EBRD-a i predsjedavajući Vijeća ministara BiH odlučili su posjetiti i Memorijalni muzej Srebrenice, odnosno Galeriju 11/07/95. Izložbeni prostor u ovoj galeriji kreiran je s namjerom da sačuva sjećanje na genocid u Srebrenici, gradiću u istočnoj Bosni, na pogubljenje 8.372 osobe u julu 1995. godine.

Glavna svrha ovog muzeja galerije jeste da bude snažan, čujan i odlučan glas protiv svih oblika nasilja u svijetu jer Srebrenica je simbol ne samo rata u Bosni i Hercegovini nego i univerzalni simbol patnje nedužnih civila i ravnodušnosti drugih.

Chakrabarti i Zvizdić posjetili su i Bošnjački institut koji se također nalazi u starom dijelu grada. U pratnji dvojice funkcionera bili su saradnici predsjednika EBRD-a i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...