Čevra: Dautbašić je jedini kandidat SBB-a za ministra

Klix.ba
5.2.2016. u 21:08
48
119
Čevra: Dautbašić je jedini kandidat SBB-a za ministra
48
Čevra: Dautbašić je jedini kandidat SBB-a za ministra Foto: Arhiv/ Klix.ba
Bakir Dautbašić ostaje jedini kandidat Saveza za bolju budućnost (SBB) za ministra saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine, izjavio je glasnogovornik SBB-a Omer Čevra.
Čevra je dao izjavu u povodu interpretacija koje su se pojavile u vezi s imenovanjem Bakira Dautbašića na poziciju ministra saobraćaja i komunikacija BiH ispred SBB-a.

"U povodu pojedinih pogrešnih interpretacija koje su se pojavile u određenim medijima vezano za eventualno imenovanje ili kandidaturu Bakira Dautbašića na poziciju ministra saobraćaja i komunikacija BiH ispred SBB-a, ili čak mogućnost kandidature neke druge osobe na tu poziciju, želio bih istaknuti da SBB čvrsto i nedvosmisleno stoji iza kandidature Dautbašića, te on ostaje naš jedini kandidat za tu poziciju, kao što i Sead Jusić ostaje naš utvrđeni kandidat za poziciju zamjenika ministra odbrane BiH", kazao je Čevra.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dautbašića, Fahrudina Radončića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića. Oni se terete da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (119)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: