BiH
0

Četvorici kazna od ukupno 20 godina zbog organizovanog krimanala

FENA
Vijeće Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Banjoj Luci osudilo je danas četiri osobe na ukupnu zatvorsku kaznu od 20 godina zbog organizovanog kriminala, dok je za sedam izrečena oslobađajuća presuda.

Na sedam godina zatvora osuđen je Dalibor Mijović s područja grada Istočno Sarajevo zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droga i vatrenog oružja.

U iznajmljenom stanu koji je Mijović koristio pronađeno je 770 grama heroina, 800 grama kokaina, kilogram i po različitih psihoaktivnih supstanci, vaga, folija i ostala stredstva za nedozvoljenu prodaju droga i veća količina municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Goran Pržulj i Miloš Batinić osuđeni su na po pet godina, a Savo Lazarević na tri godine zatvora, jer su pripadali zločinačkoj organizaciji koja je vršila krađu automobila na području Sarajeva, odvozila ih u Istočno Sarajevo, a zatim od vlasnika iznuđivala novac za vraćanje tih vozila.

Optužbi su oslobođeni Miljan Radonja, Aleksandar Pajdaković, Milosav Samardžić, Bojan Jevtović, Boško Škrkar, Srpko Damjanović, svi s područja Istočnog Sarajeva i Eldan Tvrtković iz Sarajeva jer nisu dokazani navodi optužbe.

Oni su po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, koje je i podiglo optužnicu, uhapšeni u februaru.

Četvorica okrivljenih ostaju u pritvoru do daljnjeg, a sedmorica oslobođenih su danas pušteni iz pritvora.