Reakcija
7

Četvero zastupnika SDA u Skupštini TK: Bego Gutić obmanjuje javnost kada kaže da ima našu podršku

Klix.ba
Bego Gutić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bego Gutić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Četvero zastupnika iz Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Tuzlanskog kantona saopćilo je kako će sprovoditi odluke Kluba zastupnika SDA u Skupštini TK pa i podržati odluku o smjeni premijera Bege Gutića.

Zastupnici Asim Dostović, Azra Kahrimanović, Jasmina Lugavić i Mirsad Bečić oglasili su se zajedničkim saopćenjem za javnost u kojem su naveli kako ne podržavaju javne istupe predsjednika Vlade Tuzlanskog kantona Bege Gutića koji je pokušao obmanut javnost i zastupnike kako ima njihovu podršku.

"Ovim saopćenjem izražavamo svoj stav da ćemo, kao i do sada, poštovati i sprovoditi odluke Kluba zastupnika SDA u Skupštini TK pa i podržati odluku o smjeni premijera Gutića ukoliko je budu razmatrali zastupnici u Skupštini TK", piše u saopćenju za javnost.

Podsjećamo, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić nedavno je potvrdio da se sastao na doručku s dijelom zastupnika i ministara iz Tuzlanskog kantona koji su izrazili nezadovoljstvo radom premijera Gutića. On smatra kako je riječ o problemu koji se može prevazići.

"Ministri u Vladi TK nisu zadovoljni radom premijera zbog materijala koji odlaze na Vladu i oni traže poštivanje rada ministara. Na drugoj strani, zastupnici već duže prigovaraju da se mora vratiti dignitet zastupnika, odnosno da zastupnike moraju uvažavati i premijer, a i ministri", kazao je Alić.

Premijer TK Bego Gutić odgovorio je kako ne vidi nijedan razlog zbog kojeg bi neko bio nezadovoljan radom Vlade TK. Kako kaže, riječ je o vladi koju su opozicija, vlast i građani TK ocijenili kao jednu od najuspješnijih.