Nagodili se sa Tužilaštvom
0

Četverica Banjalučana priznala zelenaštvo

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Okružno tužilaštvo Banje Luke zaključilo je danas sporazum o priznanju krivice za krivična djela zelenaštvo, iznuda, pranje novca i prevara sa optuženima Branislavom Smiljanićem, Sandrom Kaurinom, Slavkom Todorovićem i Dragom Đenićem, svi iz Banje Luke, koji su uhapšeni u akciji Knez 2, saopšteno je iz Tužilaštva.

Smiljanić je optužen za zelenaštvo, iznudu i pranje novca za šta mu je predviđena kazna zatvora od dvije godine i tri mjeseca. "Predviđena je i novčana kazna od 60.000 KM, te postupak u vezi sa oduzimanjem imovine, dva stana, garaža i automobil Audi A6", navodi se u saopštenju.

Sporazumom o priznanju krivice za krivična djela zelenaštvo i iznuda, Sandru Kaurinu predviđena je kazna zatvora od jedne godine i tri mjeseca, te novčana kazna od 30.000 KM. Tužilaštvo će uložiti žalbu na rješenje Osnovnog suda Banja Luka kojim nije prihvaćen zahtjev za oduzimanje imovine od optuženog Kaurina.

Za Todorovića, koji je optužen za zelenaštvo i iznudu, sporazumom je predviđena kazna zatvora od 10 mjeseci i novčana kazna. Za Đenića je predviđena kazna zatvora od osam mjeseci, kao i novčana kazna.

Sporazum je proslijeđen Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je 18. decembra prošle godine optužnicu protiv Smiljanića, Kaurina, Todorovića i Đenića sa prijedlogom za produženje pritvora. Optužnicu je potvrdio banjalučki Okružni sud 20. decembra.