BiH
0

Uhapšeni "zelenaši" predati tužilaštvu u Banjoj Luci

FENA
Petorica "zelenaša“ iz Banje Luke, Gradiške i Prijedora, koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva Sova, predati su danas u nadležnosti banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Radi se o Siniši Milojeviću (41) zvanom Kobra iz Banje Luke, Milanu Vujičiću (34) i Petru Lekiću (40), obojici iz Gradiške, te Borisu Torbici (33) i Igoru Bilbiji (34) iz Prijedora.

Oni se sumnjiče da su počinili više krivičnih djela "zelenaštvo“, na štetu većeg broja građana, koristeći njihovo teško imovno stanje i teške prilike, potvrđeno je iz banjalučke policije.

Tokom jučerašnjeg dana pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka su, na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršili pretrese na 12 lokacija na području Banje Luke, Prijedora i Gradiške i oduzeli određenu količinu novca, evidencije potraživanja/dugovanja i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s vršenjem ovog krivičnih djela.

Uhapšeni su danas u 10:30 sati, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, sprovedeni i predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Banja Luka.