{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ
/
Četrnaest pasa otrovano u krugu preduzeća Famos

24.1.2013. u 10:31
5
329
Četrnaest pasa otrovano u krugu preduzeća Famos
5
Radnici koji rade u krugu fabrike Famos u Hrasnici bili su šokirani prizorom koji su jutros ugledali. Četranest pasa otrovano je tokom noći, a njihovi leševi su ostavljeni na zelenim površinama.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pripadnici Policijske stanice Ilidža izašli su na teren i napravili izvještaj o ovom događaju te obavijestili Kafileriju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad.

"Po dojavi policije PS Ilidža i Službe za privredu Općine Ilidža ekipa Kafilerije je izvršila neškodljivo uklanjane 14 leševa pasa", izjavio je Ahmed Đipa, glasnogovornik KJKP Rad.

Ova infromacija dolazi nakon jučerašnje vijest o trovanju pet pasa na Mihrivodama, te više njih na ulicama Srebrenice.

"Ovo je pokazatelj da Zakon o zaštiti dobrobiti životinja nije donesen radi njih već zbog drugih interesa. Svakodnevno dobijamo informacije ili čitamo o mučenju, zlostavljanju i ubijanju pasa na ulicama Sarajeva, ali i drugih gradova širom BiH. Pozivamo sve nadležne institucije da konačno krenu u realizaciju Zakona o zaštiti dobrobiti životinja i počnu kažnjavati počinioce, jer nećemo drugačije stati ukraj tome. Žalosno je da građani uzimaju stvar u svoje ruke. Samo zajedno možemo riješiti ovaj problem, a ne huškanjem građana protiv udruženja koja pomažu i pasa", rekao je Aldin Pašić, potpredsjednik Udruženja za zaštitu životinja Av Mau, koji je bio u šoku.

Radnici firmi čije su prostorije smještene u krugu fabrike Famos su nam javili da 14 lešava pasa nije konačan broj i da je pronađeno još uginulih životinja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: