Na lokalitetu Gornja Ljusina
0

Ubijeno 13 pasa iz lovačke puške na deponiji u Bosanskoj Krupi

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon brutalnog ubistva lisica u sarajevskom naselju Pofalići prije nekoliko dana, još jedan strašan zločin nad životinjama dogodio se u našoj zemlji, tačnije na području općine Bosanska Krupa.

Na lokalitetu Gornja Ljusina ubijeno je 13 pasa, potvrđeno je za Klix.ba u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Ovo krivično djelo policiji je prijavljeno prije dva dana, ali počinioci još nisu pronađeni.

"O svemu je policiju obavijestila A. S., koja je kazala da je tokom noći sa subote na nedjelju na lokalitetu stare deponije smeća Krivodol ubijeno 13 pasa", kazao je za Klix.ba Fadil Balić, glasnogovornik MUP-a USK.

Osoba koja je prijavila policiji da su psi ubijeni se brinula o njima, hranila ih i osiguravala veterinarski nadzor. Životinje su bile pod zaštitom humanitarne organizacije Spanische tiernothilfe Auer iz Njemačke, a osoba koja je brinula o psima radila je za organizaciju na području općine Bosanska Krupa.

Iz ove organizacije su se brinuli da psi imaju hranu, ali su ih i udomljavali u Njemačkoj.

"Policija je izvršila uviđaj na mjestu događaja, gdje su pronađeni tragovi ubistva pasa. Pronađeno je pet patrona lovačke puške, čime su najvjerovatnije ti psi ubijeni. O cijelom slučaju su upoznati općinski komunalni inspektori i komunalni redari", kazao je Balić.

Policija još uvijek nema saznanja o počiniocu ili počiniocima ovog djela.