{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četiri osobe oštetile Bobar banku za deset miliona maraka

2.8.2015. u 22:19
0
33
Četiri osobe oštetile Bobar banku za deset miliona maraka
0
Četiri osobe oštetile Bobar banku za deset miliona maraka
Četiri odgovorne osobe u Bobar banci, protiv kojih je MUP Republike Srpske podnio izveštaj Tužilaštvu BiH, oštetile su to akcionarsko društvo za deset miliona maraka, piše Blic.
Kako se navodi, to su Dragan Radumilo, koji je bio direktor u periodu od 2005. do 2010. godine, Petar Cacanović, koji je ovu funkciju vršio od 2010. do 2014. godine kao i Mileva Janković i Radmila Telebak.

Pripadnici Jedinice za privredni kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su 28. jula izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su te osobe počinile krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Dodaje se da su Radumilo i Cacanović pribavili protivpravnu imovinsku korist za lice čiji su inicijali B.G. i za isti iznos oštetili akcionarsko društvo.

Oni su preuzimali zaduženja i evidentirana gotovinska sredstva od Jankovićeve i Telebakove, kojima su davali usmene naloge da gotovinska sredstva predaju osobama koje oni odrede, što su one činile, bez evidentiranja isplata u poslovnim knjigama.

Jankovićeva i Telebakova su po prethodnom dogovoru sa Cacanovićem i Radimilom sačinjavale fiktivne naloge za isplatu, kojim su zaduživale niže organizacione dijelove akcionarskog društva s namjerom da se prikrije manjak gotovinskih novčanih sredstava, navodi Blic.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: