{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cerić: Ivaniću, građani države Bosne i Hercegovine su sasvim normalni

F
FENA
2.3.2015. u 11:06
258
117
Cerić: Ivaniću, građani države Bosne i Hercegovine su sasvim normalni
258
Cerić: Ivaniću, građani države Bosne i Hercegovine su sasvim normalni
Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, Mustafa Cerić uputio je otvoreno pismo, predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladenu Ivaniću u kojem mu, reagirajući na njegove izjave u vezi sa Danom državnosti BiH, poručio "Dan nezavisnosti je historijska činjenica, htio to priznati ili ne".
Cerić smatra da je Ivanić sa izjavom da referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine ne može prihvatiti kao nešto normalno, "sve građane Bosne i Hercegovine koji su izašli na referendum tog 1. marta proglasio nenormalnim".

"To nije pošteno od tebe ni kao od čovjeka ni kao od predsjedavajućeg države Bosne i Hercegovine. To je politički neodgovorno i moralno nedostojno", stoji u pismu Cerića.

Podsjetio je da je na referendum za nezavisnost države izašlo 64,31 posto građana svih nacionalnosti, od kojih je za nezavisnost glasalo 99,44 posto građana, koje je cijeli svijet prepoznao kao slobodne i normalne ljude.

Građani, kaže Cerić, nisu zaslužli da im se nanosi ta vrsta duševne boli - prvo da nisu normalni i drugo da ne postoje, da ih nema.

"Hvala Bogu, Ivaniću, građani države Bosne i Hercegovine su sasvim normalni, a dan 1. mart 1992. godine sigurno je postojao. Nismo svi nestali. Ima nas građana u BiH kojima je Dan nezavisnosti, važan i zato ga valja i tebi poštovati, kao državnu i političku vrijednost normalnih ljudi i građana ove zemlje", navodi Cerić u pismu.

Ivanićeva razmišljanja i oglašavanje povodom Dana državnosti BiH su, zaključio je Cerić u pismu, neprimjerena i neprihvatljiva,

Od Ivanića Cerić očekuje izvinjenje u nadi da "u dobrom raspoloženju dočekujemo buduće Dane državnosti BiH u društvu slobodnih i normalnih građana i naših iskrenih prijatelja širom svijeta", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Mustafe Cerića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: