Pismo načelniku Hadžibajriću
0

Centrotrans spreman preuzeti kombi prijevoz u Starom Gradu

Piše: N. J.
Kompanija Centrotrans Eurolines iskazala je interes za kombi prijevoz na području sarajevske općine Stari Grad, nakon što su stanovnici u posljednjim mjesecima često iznosili primjedbe na račun kombi prevoza GRAS-a u padinskim dijelovima ove općine.

Iz Centrotransa su istakli kako su iz sredstava informisanja saznali o inicijativi općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića za kupovinu određenog broja minibusa kako bi bio riješen problem lokalnog prijevoza na području općine.

"Ova vaša inicijativa je pokušaj da se nađe rješenje za obezbjeđenje ovog izuzetno važnog javnog saobraćajanog servisa, nužnog za normalno funkcionisanje života na području općine. Centrotrans Eurolines ovim putem izražava svoju spremnost da učestvuje u realizaciji projekta. Spremni smo da samostalno obezbijedimo potrebna prijevozna sredstva kao i da zajednički sa Općinom Stari Grad, po principima javno-privatnog partnerstva, učestvujemo u kupovini neophodnih voznih jedinica za ovaj prijevoz. U slučaju da preuzmemo kombi prijevoz na području općine Stari Grad spremni smo da garantujemo redovnost i ugovoreni kvalitet prijevoza", poručili su iz ove kompanije u pismu načelniku Hadžibajriću.

Dodali su kako bi organizacioni dio, koji bi obavljao ovaj posao, bio posebno izdvojen kao radna jedinica u okviru Tehničke funkcije Centrotransa.

"Podsjećamo vas da naša kompanija obavlja funkciju javnog linijskog prijevoza više od šezdeset godina i da je po svim pokazateljima lider u oblasti javnog linijskog prijevoza u BiH. Ravnopravni smo član Eurolines organizacije iz Brisela koju sačinjava 37 najvećih prijevoznika iz cijele Evrope. Pored toga, važno je istaknuti da je Skupština Grada Sarajeva svojim odlukama svojevremeno Centrotransu povjerila funkciju javnog gradskog i prigradskog prijevoza na području grada Sarajeva odnosno tadašnjih deset gradskih opština", navodi se u pismu Centrotransa.