Uključenje u prijevoz putnika
0

FOTO / Centrotrans namjerava uvesti autobuse i minibuse u Sarajevu

FENA
Prijevozna kompanija Centrotrans Eurolines namjerava se uključiti u javni gradski prijevoz putnika u Sarajevu ne samo autobusima u ravničarskom gradskom području već i minibusima u padinskim dijelovima.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Prethodno će sačekati do kraja januara ishod svojih kontakata s Kantonalnom vladom, a onda će, prema najavama menadžmenta, ponuditi kvalitetan i siguran gradski prijevoz.

Datum kad će se to desiti nije preciziran na današnjoj pres-konferenciji kompanije, održanoj u Sarajevu povodom uspješnog završetka poslovne 2011. godine, na kojoj su se članovi menadžmenta osvrnuli i na stanje u javnom prijevozu na području Kantona Sarajevo.

Centrotrans se već pokušavao uključiti u gradski prijevoz putnika pored aktuelnog dugogodišnjeg prijevoznika GRAS-a, nudeći građanima cijenu prijevoznih karata od 1 KM, nižu od GRAS-ove.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Od namjeravanog ponovnog izlaska svojih vozila na gradske ulice očekuje negativne reakcije konkurencije, kakvih je bilo i u prethodnim pokušajima, ali, kako naglašava menadžment Centrotransa, zakonski i drugi akti, koji omogućavaju poslovnu konkurenciju, otvaraju kompaniji prostor da ponudi svoje usluge u interesu građana.

Pritom je na pres-konferenciji GRAS ocijenjen kao neophodni, osnovni segment, ali i kao subjekt koji, mimo propisa, ne dozvoljava konkurenciju.