{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centrotrans potpuno spreman za javni prijevoz na području KS

F
31.8.2012. u 14:47
3
3
Centrotrans potpuno spreman za javni prijevoz na području KS
3
Centrotrans potpuno spreman za javni  prijevoz na području KS
Foto: Arhiv
Kompanija Centrotrans Eurolines očekuje da Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo u najskorije vrijeme uskladi i registrira redove vožnje i na taj način uvede red u javni prijevoz na području Kantona Sarajevo.
Centrotrans Eurolines je, kako se navodi u saopćenju te kompanije, izvršio sve potrebne pripreme u pogledu nabavke vozila te pripremu osoblja da bi eventualno odobrene redove vožnje održavao tačno i uredno prema registriranom redu vožnje.

Podsjeća se da je, prema postojećim zakonskim propisima, organizacija javnog gradskog i prigradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo obaveza i odgovornost prvenstveno Ministarstva saobraćaja KS-a, a da je Konkurencijsko vijeće BiH, zbog brojnih nepravilnosti evidentiranih u proteklom periodu u Ministarstvu, istom naložilo provođenje zakonskog postupka usklađivanja i registracije redova vožnje.

U okviru ovoga procesa usklađivanja i registracije redova vožnje ravnopravne aplikacije za održavanje redova vožnje podnijeli su KJKP Gras Sarajevo i Centrotrans Eurolines Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: