BiH
0

Centralna proslava 20. godišnjice HDZ-a BiH u Mostaru

SRNA
Dragan Čović
Dragan Čović
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović najavio je danas da će centralna proslava 20 godina postojanja ove stranke uskoro biti održana u Mostaru.

"Ova godišnjica dolazi u vrijeme izbora, koji su važni i za HDZ i za hrvatski narod", istakao je Čović, koji je sa kandidatom HDZ-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjanom Krišto danas posjetio Travnik i hrvatsku bolnicu "Dr fra Mato Nikoli" u naselju Nova Bila.

Čović je rekao travničkim medijima da mu je drago što je danas bio u naselju Nova Bila i u Travniku. 

"To je prilika da se prisjetimo HDZ-a na ovim prostorima, kao i svih dragih ljudi koji više nisu sa nama, a dosta su dali za hrvatski narod i uopšte za HDZ", rekao je Čović, dodajući da je ovo prilika da se vidi šta je dobro, a šta loše urađeno za 20 godina. 

Čović i Krišto su nakon posjete bolnici, u društvu domaćina Ljupka Sučića i Ante Spajića posjetili i Komunalno preduzeće Trebišnjica u Novoj Bili i položili vijence na groblju Prahulje u Putićevu kod Travnika.

Povodom toga u travničkom Centru za kulturu održana je svečana akademija i dodijeljena priznanja HDZ-a BiH Opštinskom odboru HDZ Travnik.