BiH
3

Čelnici Grada Sarajeva čestitali Tuki

FENA
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i njegov zamjenik Ranko Čović, uputili su čestitku bh. atletičaru Amelu Tuki, njegovoj porodici, rukovodstvu Atletskog saveza Bosne i Hercegovine i Atletskog kluba ''Zenica'', povodom osvajanja bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u atletici u Pekingu.

"Čast nam je uime građana glavnog grada BiH uputiti najiskrenije čestitke povodom osvajanja bronzane medalje bh. atletičara Amela Tuke. On je svojim uspjehom potvrdio veličinu izuzetnog sportiste koji zaslužuje svako poštovanje. Ovom pobjedom pokazao je da BiH ima sjajne i uspješne sportiste, te poslao poruku mladim ljudima da se odlučnošću, radom i upornošću mogu postići izuzetni rezultati živeći i radeći u svojoj domovini BiH", kazali su čelnici Grada Sarajeva u čestitki.

Gradonačelnik Komšić poručio je da zajedno sa građanima Sarajeva dijeli radost sa porodicom Tuka i Amelovim sugrađanima iz Kaknja.

Naveo je da ovaj uspjeh obavezuje institucije vlasti da više povedu računa o uspješnim sportistima, te da ulaganjem u sportsku infrastrukturu, mlade ljude podstaknu da se bave sportom i na taj način usmjere u pravcu zdravog odrastanja i fizičkog i mentalnog zdravlja.

Grad Sarajevo je, kako je istaknuto, izgradnjom Olimpijskog bazena Otoka i kontinuiranom podrškom u njegovim aktivnostima, konkretnim primjerom pokazao brigu za zdravo odrastanje djece u Sarajevu, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.