BiH
0

Čelik: Odlazak Pecikoze ne izaziva krizu u Skupštini KS-a

FENA
Nema krize u Skupštini Kantona Sarajevo nakon što je Fahrudin Pecikoza napustio Klub zastupnika SBB-a.

Ovo je za Fenu kazao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik (SDA), koji je dodao da su priče kako aktuelna vladajuća koalicija u SKS-u trenutno nema skupštinsku većinu, predizborna propaganda, jer nezavisni zastupnici u SKS-u su uz SDA, SBB, i BPS.

"Aktuelna vladajuća koalicija u SKS-u funkcionira normalno, jer je Skupština i Vlada KS-a reformska, nema ni opozicije ni pozicije", rekao je Čelik i dodao da je koalicija podržala Zakon o turizmu što se mnogima nije dopalo, jer je ugrožen njihov lični interes.

Zastupnika u SKS-u Predraga Kojovića, iz Naše stranke, takve stvari malo zanimaju, s obzirom na to, kako je kazao, da ne zna na kojim programskim osnovama je formirana ova skupštinska većina te se ne može znati ni zbog čega se osipa, "osim što slutimo da su u pitanju partikularni interesi zastupnika".

"Ono što je nama bitno i na šta smo fokusirani jest da pratimo i analiziramo rad i prijedloge Vlade i da umjesto prazne retorike svoj rad baziramo na konkretnim inicijativama i zakonskim prijedlozima i amandmanima", izjavio je za Fenu Kojović.

Stručne službe Skupštine Kantona Sarajevo su 13. maja informirale da je Fahrudin Pecikoza napustio Klub zastupnika SBB-a.