BiH
4

Čelik: Imenovanje Skupštine GRAS-a u narednih sedam dana

FENA
Mirza Čelik (Foto: N. G./Klix.ba)
Mirza Čelik (Foto: N. G./Klix.ba)
Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik kazao je da je u pauzi sjednice Skupštine održan Kolegij na kojoj je pozicija zahtijevala hitno održavanje sjednice kako bi se imenovali vršioci dužnosti predsjednika i članova Skupštine KJKP GRAS.

"Međutim, članovi Kolegija iz opozicije nisu podržali taj prijedlog iz njima poznatih razloga", kazao je Čelik.

Podsjetio je da je na prošloj sjednici donijet zaključak da se Haris Gušić razriješi s mjesta privremenog upravitelja GRAS-a i da se uvedu organi uprave koji bi pomogli u stabilizaciji tog preduzeća.

"Opozicija nije podržala da se u GRAS uvedu organi uprave, a njih pitajte zbog čega je to tako. U toku dana ćemo podnijeti zahtjev za održavanje hitne sjednice Skupštine i nadam se da će se ona održati u narednih sedam dana", kazao je Čelik.

Naglasio je da je za v.d. predsjednika Skupštine GRAS-a predložen Fadil Imamović, a za članove Luca Zečirović i Rahmija Hodžić.

Samostalni zastupnik Mirsad Pindžo kazao je da je pozicija tražila da se održi hitna sjednica Skupštine, ali da zajedno sa imenovanjem Skupštine GRAS-a bude smijenjen i sekretar Skupštine, a što je "nelegalno i mimo procedure".