|

Čeka se odluka Tužilaštva BiH: Turković sporazumno priznao krivnju za napad na policajca

Čeka se odluka Tužilaštva BiH: Turković sporazumno priznao krivnju za napad na policajca
9
Piše: M. N.
13.11.2015. u 11:43
22
komentara
9

dijeljenja
Čeka se odluka Tužilaštva BiH: Turković sporazumno priznao krivnju za napad na policajca Zijad Turković (Foto: Sud BiH)
Zijad Turković, koji služu 40-godišnju kaznu u KPZ Zenica, sporazumno je priznao krivnju za fizički napad na zavodskog policajca Nemanju Bjelicu i upućivanje prijetnji upravniku Pritvorske jedinice Suda BiH Draganu Granzovu.
Kako nam je rečeno u Tužilaštvu BiH, Turković je iskazao je namjeru za sporazumno priznanje, a Tužilaštvo BiH će u narednim danima donijeti odluku.

Napad na zatvorskog policajca se dogodio u junu prošle godine. Udarcem je policajcu nanio lakšu tjelesnu povredu u predjelu glave, nakon čega je savladan i odveden u ćeliju. Istom optužnicom Turkovića se tereti i da je 20. marta ove godine napao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi, te upućivao ozbiljne prijetnje zavodskom službeniku, kao i upravitelju Pritvorske jedinice Suda BiH.

Na ročištu za izjašnjenje o krivnji Turković je izjavio da nije kriv, a sporazumno priznanje ponuđeno je prije dva dana.

Zijad Turković trenutno je izdržava 40-godišnju kaznu u KPZ Zenica zbog svirepih ubistava, međunarodne trgovine heroinom i kokainom, pljačke 2,5 miliona KM sa Sarajevskog aerodroma i drugih krivičnih djela.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...