{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CCI pozdravlja usvajanje strategije zapošljavanja u BiH

F
15.7.2010. u 12:32
0
0
CCI pozdravlja usvajanje strategije zapošljavanja u BiH
0
CCI pozdravlja usvajanje strategije zapošljavanja u BiH
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Centri civilnih inicijativa (CCI) pozdravljaju usvajanje na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH Strategije zapošljavanja u Bosni i Hercegovini za period 2010.-2014. godina.
CCI javno pohvaljuje odličan model suradnje nevladinih organizacija s Ministarstvom civilnih poslova BiH, koje je pripremilo ovu važnu strategiju, a što, prema ocjeni CCI-a, može biti dobar primjer prilikom usvajanja drugih strateških dokumenata Bosne i Hercegovine.

S obzirom na spoznaju da BiH trenutno ima više od pola miliona neuposlenih, vjerujemo da će se odmah pristupiti ka izradi pratećih akcionih planova te osigurati neophodna finansijska sredstva, kako bi se kroz entitetske institucije vlasti odmah pristupilo implementaciji ove važne strategije, navedeno je u saopećnju iz CCI-a.

Izraženo je i očekivanje da će kvalitetna implementacija Strategije zapošljavanja BiH utjecati na poboljšanje životnog standarda građana BiH, kroz ublažavanje jednog od gorućih problema bh. društva, i na taj način doprinijeti i ubrzanju puta BiH ka evroatlantskim integracijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: