Reakcija
223

Čavka pozvao Izetbegovića: Neka odmah objavi ime i prezime tužitelja koji je ukrao mobitel

D. Be.
Oleg Čavka
Oleg Čavka
Lider SDA Bakir Izetbegović komentarišući aferu "Respiratori" i rad Tužilaštva BiH kazao je da su uperene određene strelice prema njemu i SDA. On se zatim osvrnuo i na određene tužitelje i njihove poteze nazvao "kokošarskim". Tim povodom je reagovao tužitelj Oleg Čavka.
"Evo danas je osuđen Božo Mihajlović. 225 hiljada je neko otuđio, nisu uhvatili ko je, samo su rekli da je to vjerovatno neka sekretarica i njega su osudili na 5 godina robije, a nju nisu uhvatili niti osudili. Dakle neko uzima novac iz kutija... Pa znamo da je trenutno aktivni tužitelj uzeo tuđi mobitel, od optuženog lica iz te kutije u kojoj su evidencije. Svidio mu se mobitel, uzeo sebi i ostao tužilac da nam dijeli pravdu. Nedopustive su to stvari. Sjetimo se namještanja Budimiru. Ovakvi potezi su kokošarski. Kako ćete uzeti mobitel i ostati tužitelj ili ostati sudija. Nevjerovatno", rekao je Izetbegović za Televiziju Hayat.

Tužitelj Tužilaštva BiH Oleg Čavka je u razgovoru za Klix.ba pozvao Bakira Izetbegovića da javno kaže ime i prezime tog tužitelja i iznese dokaze.

"Pozivam ga kao jedan od 57 tužitelja Tužilaštva BiH da odmah objavi ime i prezime tužitelja koji je ukrao telefon i da podnese krivičnu prijavu protiv tog tužitelja. A ja ću kao tužitelj, kada čujem to ime i prezime, znati šta mi je posao", rekao je Čavka.

On je dodao da Izetbegović treba pokazati barem mrvicu hrabrosti. Priliku je iskoristio i da prokomentariše Izetbegovićeve posljednje izjave o radu pravosuđa.

"Očekujem da će Tužilaštvo BiH kao institucija zauzeti čvrst stav prema ovakvim ponašanjima. Ovo je takav neprimjeren pritisak i takvo bešćutno ponašanje političara kakvo nikada do sada nisam vidio. Personalno sam radio jako teške predmete i doveo ih uspješno do presuda, nikada se nisam bojao. Ja sam za razliku od nekih svoj stomak i hrabrost ispekao u Armiji, a drugi su bili u podrumima", poručio je Čavka.