Čavić zbog opstrukcija napustio skupštinski Odbor za reviziju RS

F
FENA
22.12.2011. u 15:12
0
0
Čavić zbog opstrukcija napustio skupštinski Odbor za reviziju RS
0
Čavić zbog opstrukcija napustio skupštinski Odbor za reviziju RS Dragan Čavić (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Poslanik Demokratske partije (DP) Dragan Čavić podnio je ostavku na članstvo u Odboru za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske, nezadovoljan pritiscima vladajuće većine na službu revizije.
O istupanju iz ovog odbora Čavić je pismeno obavijestio i predsjednika entitetskog parlamenta Igora Radojičića, u kojem navodi da podnosi neopozivu ostavku na ovu funkciju, zbog opstrukcije rada ovog odbora.

Prije desetak dana zbog suprotstavljenih stavova prekinuta je sjednica Odbora za reviziju, a pale su i teške riječi o kriminalu u ovom entitetu.

Sporno je bilo pitanje da li će se obaviti revizija rada javnih preduzeća u RS-u, čemu treba da prethodi i povećanje budžeta za Glavnu službu za reviziju javnog sektora RS-a u narednoj godini.

Članovi Odbora iz stranaka opozicije u RS-u tražili su dodatna sredstva za Glavnu službu revizije da bi mogla izvršiti kotrolu rada javnih preduzeća u RS-u, dok je njihovim kolegama iz vladajućih stranaka u RS-u zasmetala konstatacija da „neko štiti kriminal u RS-u“.

U pismu Čavić obavještava Radojičića i da već mjesecima ne dobija odgovore od Vlade RS-a na poslanička pitanja o tome čije je obveznice kupovala Investicono-razvojna banka RS-a.

"Mislim da ovo nije samo rušenje ugleda narodnih poslanika, već prije svega rušenje ugleda predsjednika Narodne skupštine RS-a od Vlade i dijela poslanika iz reda vladajuće koalicije", smatra Čavić.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: