{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić zbog opstrukcija napustio skupštinski Odbor za reviziju RS

F
22.12.2011. u 15:12
0
0
Čavić zbog opstrukcija napustio skupštinski Odbor za reviziju RS
0
Čavić zbog opstrukcija napustio skupštinski Odbor za reviziju RS
Dragan Čavić (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Poslanik Demokratske partije (DP) Dragan Čavić podnio je ostavku na članstvo u Odboru za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske, nezadovoljan pritiscima vladajuće većine na službu revizije.
O istupanju iz ovog odbora Čavić je pismeno obavijestio i predsjednika entitetskog parlamenta Igora Radojičića, u kojem navodi da podnosi neopozivu ostavku na ovu funkciju, zbog opstrukcije rada ovog odbora.

Prije desetak dana zbog suprotstavljenih stavova prekinuta je sjednica Odbora za reviziju, a pale su i teške riječi o kriminalu u ovom entitetu.

Sporno je bilo pitanje da li će se obaviti revizija rada javnih preduzeća u RS-u, čemu treba da prethodi i povećanje budžeta za Glavnu službu za reviziju javnog sektora RS-a u narednoj godini.

Članovi Odbora iz stranaka opozicije u RS-u tražili su dodatna sredstva za Glavnu službu revizije da bi mogla izvršiti kotrolu rada javnih preduzeća u RS-u, dok je njihovim kolegama iz vladajućih stranaka u RS-u zasmetala konstatacija da „neko štiti kriminal u RS-u“.

U pismu Čavić obavještava Radojičića i da već mjesecima ne dobija odgovore od Vlade RS-a na poslanička pitanja o tome čije je obveznice kupovala Investicono-razvojna banka RS-a.

"Mislim da ovo nije samo rušenje ugleda narodnih poslanika, već prije svega rušenje ugleda predsjednika Narodne skupštine RS-a od Vlade i dijela poslanika iz reda vladajuće koalicije", smatra Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: