BiH
3

Čavić: Pozivam SNSD da prekine saradnju sa SDP-om

Piše: M. Radanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik NDP-a, Dragan Čavić, izjavio je da je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Denis Bećirović, pismom koje je uputio najvišim zvaničnicima međunarodne zajednice u BiH, pokrenuo lavinu predizbornih interesa.

Čavić je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, dodao da su mnogi političari u BiH vjeruju da će na takav i sličan način najbolje predstaviti sebe kao najbolje zaštitnike nacionalnih interesa naroda kojem etnički pripadaju.

"Ovo je farsa koju je pokrenu Denis Bećirević. Mi sada konačno pozivamo SNSD da prekine saradnju sa SDP-om i da sada oni pokrenu inicijativu za smjenu Denisa Bećirovića", rekao je Čavić.

Čavić je dodao kako smatra da Denis Bećirović često, a posebno u izbornoj godini, koristi retoriku ove vrste prizivajući ukidanje institucija RS.

"Krajnje je farsično da se predstavnici Vlade RS pojavljuju u medijima, reaguju na Bećirevićevu izjavu, a Vlada RS je najpouzdaniji politički partner SDP-a i njihovih političkih kadrova“, izjavio je Čavić.

On je dodao je Republika Srpska kvalifikovana na najružniji mogući način, od strane zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Za nas je ovo apsolutno neprihvatljivo, inicijativa Denisa Bećirevića je izazov SNSD-u da vidimo šta će oni odgovoriti i hoće li konačno prekinuti koaliciju sa SDP-om na nivou BIH, zbog ove inicijative koja je ponižavajuća za MUP i za vlast u Republici Srpskoj, jer je vlast RS optužena od koalicionog partnera Denisa Bećirovića i kvalifikovana na najružniji mogući način“, naglasio je Čavić.

Dragan Čavić je zaključio da ukoliko SNSD ne odreaguje na ovakve optužbe, bit će jasno da između njih postoji tajni dogovor kojim SDP i SNSD imaju više političke ciljeve.