{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić: Pirova pobjeda za RS u Briselu, jer BiH dobija još jedan sud

12.9.2015. u 13:35
45
71
Čavić: Pirova pobjeda za RS u Briselu, jer BiH dobija još jedan sud
45
Čavić: Pirova pobjeda za RS u Briselu, jer BiH dobija još jedan sud
Foto: Klix.ba
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić nazvao je ishod briselskog ministarskog sastanka i nastavka strukturalnog dijaloga, pirovom pobjedom, obzirom da RS gubi nadležnosti, a BiH dobija još jedan sud.
''Referendumsko pitanje je u stvari pitanje čiji je cilj prestanak važenja zakona o Sudu i Tužilaštvu BiH na prostoru RS-a, a rezultat ovog protokola je ne da ih nema uopšte, nego da ih ima više'', rekao je Čavić i dodao da se najteži dio protokola tiče reforme Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH jer se ukidaju entitetske nadležnosti za predlaganje i imenovanje sudija i tužilaca, te je vidljivo klasično prenošenje nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH.

Što se tiče postupaka za ratne zločine, oni su po riječima Čavića, na margini protokola i to demaskira čitavu priču Milorada Dodika oko zahtjeva za referendumom o sudu i tužilaštvu.

Čavić se dotakao i deklaracije o genocidu koji je počinila Nezavisna država Hrvatska nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svjetskom ratu, koju je ova stranka uputila u skupštinsku proceduru i rekao da, iako vladajuća koalicija ne želi da je uvrsti na dnevni red naredne sjednice NSRS, oni od nje ne odustaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: