{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić: Nikakvog referenduma 2018. godine neće biti

26.4.2015. u 13:47
112
215
Čavić: Nikakvog referenduma 2018. godine neće biti
112
Čavić: Nikakvog referenduma 2018. godine neće biti
Dragan Čavić (Foto: Klix.ba)
Lider Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je da pominjanje referenduma u 2018. godini Milorada Dodika predstavlja političku glupost i nepromišljenost.
Komentarišući Deklaraciju o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj, koju je, na saboru SNSD-a, usvojila ova stranka kao i mogućem referendumu 2018. godine, Čavić je rekao da je "historija pokazala da u BiH poslije svakog referenduma teče krv" i da poslije toga slijede veliki konflikti. On je ubijeđen da tog referenduma neće ni biti, a SNSD-ovu inicijativu u potpunosti odbacuje.

"Teško je da u ovakvoj situaciji Milorad Dodik nameće novu političku temu – secesiju države. Ovo je jedna velika greška i nepromišljenost. Izmjena granica u BiH, nije lokalno pitanje, već svjetsko, političko pitanje. Živjeti u iluzijama da je moguće sprovesti ovu 'dobronamjernu' inicijativu i pri tom ne izazvati ozbiljne geopolitičke turbulencije je apsolutno neozbiljno", rekao je Čavić.

Predsjednik NDP-a se pita ima li ova SNSD-ova inicijativa međunarodnu podršku.

"Imaju li barem podršku Srbije? Ruske Federacije, SAD ili Evropske Unije? Za ovakve inicijative mora da postoji unaprijed osigurana međunarodna podrška. Ako toga nema, a ja sam uvjeren da je nema, onda je to opasan eksperiment koji srpskom narodu može donijeti nepotreban konflikt", naglasio je Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: