{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić: Nikakvog referenduma 2018. godine neće biti

Piše: G. D./Klix.ba
26.4.2015. u 13:47
112
215
Čavić: Nikakvog referenduma 2018. godine neće biti
112
Čavić: Nikakvog referenduma 2018. godine neće biti
Dragan Čavić (Foto: Klix.ba)
Lider Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je da pominjanje referenduma u 2018. godini Milorada Dodika predstavlja političku glupost i nepromišljenost.
Komentarišući Deklaraciju o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj, koju je, na saboru SNSD-a, usvojila ova stranka kao i mogućem referendumu 2018. godine, Čavić je rekao da je "historija pokazala da u BiH poslije svakog referenduma teče krv" i da poslije toga slijede veliki konflikti. On je ubijeđen da tog referenduma neće ni biti, a SNSD-ovu inicijativu u potpunosti odbacuje.

"Teško je da u ovakvoj situaciji Milorad Dodik nameće novu političku temu – secesiju države. Ovo je jedna velika greška i nepromišljenost. Izmjena granica u BiH, nije lokalno pitanje, već svjetsko, političko pitanje. Živjeti u iluzijama da je moguće sprovesti ovu 'dobronamjernu' inicijativu i pri tom ne izazvati ozbiljne geopolitičke turbulencije je apsolutno neozbiljno", rekao je Čavić.

Predsjednik NDP-a se pita ima li ova SNSD-ova inicijativa međunarodnu podršku.

"Imaju li barem podršku Srbije? Ruske Federacije, SAD ili Evropske Unije? Za ovakve inicijative mora da postoji unaprijed osigurana međunarodna podrška. Ako toga nema, a ja sam uvjeren da je nema, onda je to opasan eksperiment koji srpskom narodu može donijeti nepotreban konflikt", naglasio je Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: