BiH
79

Čavić: Izbacivanjem potpredsjednika RS iz Palate Dodik ponižava RS

Piše: G. D.
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Lider Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je danas u Banjoj Luci da izbacivanje člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića i potpredsjednika RS Ramiza Salkića i Josipa Jerkovića iz Palate predsjednika RS ne ponižava te političare, ali ponižava Republiku Srpsku.

"Ako su u Palati i u zgradi Vlade RS do sada mogli da sjede članovi Predsjedništva BiH i potpredsjednici RS, zašto to više ne mogu? Zato što se ne sviđaju Dodiku? Zato što nisu dio njegove političke mašine? Ako je tako, a nema kako drugačije biti, onda je jasno da Dodik Palatu i zgradu Vlade prihvata kao privatno vlasništvo i da time raspolaže kako se njemu prohtije. To je ponižavanje RS. Premjestio je Ivanića, Salkića i Jerkovića na sedmi sprat stare zgrade Vlade RS, ne razmišljajući o tome da oni treba da primaju druge političare, ambasadore, predstavnike raznih zemalja i kompanija. Ne, Dodik vidi samo ono što njemu odgovara", istakao je Čavić.

Na optužbe da je Savez za promjene potpisao Sporazum o koaliciji sa SDA i DF na nagovor zapadnih međunarodnih organizacija, Čavić je odgovorio da bi volio da SNSD barem malo promijeni ploču.

"Više ne mogu da se smijem na te gluposti. Stalno pričaju jedno te isto. Bar da s vremena na vrijeme kažu kako nas na sve ovo nagovaraju neke arapske zemlje ili, recimo, države Dalekog Istoka. Mi smo naš sporazum javno objavili i svako može da ga vidi i pročita. A gdje je i šta piše u dokumentu koji je Dodik potpisao sa Čovićem", pitao je Čavić.