{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić: Ispitati privatizaciju naftne industrije RS-a

F
23.8.2014. u 16:18
4
12
Čavić: Ispitati privatizaciju naftne industrije RS-a
4
Čavić: Ispitati privatizaciju naftne industrije RS-a
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas da treba ispitati da li je kod privatizacije naftne industrije Republike Srpske bilo sukoba interesa, s obzirom na to da se šef Predstavništva RS-a u Moskvi Duško Perović pojavljuje kao član Savjeta direktora akcionarskog društva Upravnog odbora "Njeftgazinkora", koji je privatizirao naftnu industriju RS-a.
Čavić je na konferenciji za novinare naveo da je ta informacija objavljena na web stranici “Njeftegazinkora” od 30. jula 2010. godine.

Lider NDP-a upozorio je da se radi o sukobu interesa, te da se moraju ispitati sve moguće nepravilnosti u toku privatizacije naftne industrije.

Čavić je dalje postavio pitanje premijerki RS-a Željki Cvijanović da li joj je poznato da je Perović u Švicarskoj od septembra 2011. do 2012. godine bio član borda direktora "Komsar enerdži trejdinga", firme koja je vlasništvo Rašida Serdarova i koja treba da gradi blok tri Termoelektrane.

Govoreći o situaciji u Kneževu/Skender-Vakufu, on je naveo da je načelnik općine Boro Škeljić bio prinuđen na mjere štednje, zbog čega je i smanjio plate zaposlenima u općini.

Komentarišući to što je MUP RS-a podnio krivičnu prijavu protiv Škeljića, Čavić je kazao da je načelnik radio u interesu općine, a da se tom prijavom nastoji "spriječiti utvrđivanje istine o djelovanju prethodnog načelnika i skupštinske većine".

Prema njegovim riječima, prethodnik Škeljića, Čedo Vuković iz SNSD-a, je tokom četiri godine mandata zadužio općinu za više od 15 miliona KM.

Čavić je istakao da do danas nema nijednog izvještaja Tužilaštva o tome šta je urađeno u vezi sa šest podnesenih krivičnih prijava, koju je loklana vlast podnijela protiv Vukovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: